2013-04-18

#7: Novinky k 18. dubnu 2013

Myslím, že uzrál čas na první sadu novinek, které budou na mém blogu mít nepravidelný charakter. Jak už jsem psal, bude to podle času, který budu/nebudu mít. V poslední době se toho děje, nejvíce pak asi u Crwe, která toho chystá poměrně hodně.
obrázek k novince Crwecon 2013 ve výrobě!
8. června 2013 se bude konat už osmý ročník Crweconu. docela rád bych se na téhle akci objevil, alespoň jednou, ale jak to se mnou bude, to vážně nevím. Kdyby ano, určitě bych se pak rád pokusil o nějakou reportáž. Pokud nejste sami rozhodnuti, tak program akce najdete na oficiálních stránkách, ale pokusím se vás přesvědčit spíš tím, co má na Crweconu vyjít, respektive být v prodeji úplně poprvé:
  • Kůstek 5: Přízračné kruhy 
  • Batman: Soví tribunál 
  • Bleach 7: Broken Coda 
  • Živí mrtví 8: Zrozeni k utrpení 
  • Kid Paddle 1 
  • Ultimate Spider-Man a spol. 9
To vůbec nezní špatně, že? A to rozhodně nebude všechno. Ale pojďme dál. Ve středu vycházejí nové komiksy. Jednoho jsme se dočkali u BB/artu, který nyní zase vydává jeden komiks každý týden. Tenhle týden je to méně mainstreamové dílko "Jeruzalém" od Guye Delisleho, který u nás už vydal komiksy "Barma", "Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje" a "Šen Čen: Cestovní deník z Číny". K novému "Jeruzalému" předkládám anotaci:
V nejnovějším albu se Guy Delisle vydává na roční pobyt do Izraele, kam následuje manželku, pracující pro Lékaře bez hranic. Jako otec na rodičovské dovolené se stará o dvě děti, ale zejména prozkoumává své okolí. Rodina musí zvládnout žít v zemi, která je kolébkou náboženství, ovšem potýká se s řadou problémů. Samotný Jeruzalém je rozdělené město, kde se z tak jednoduché záležitosti, jakou je přejet z jednoho konce (muslimského) na druhý (židovský), dokáže vyklubat opravdu pořádný oříšek. Delisle popisuje a glosuje to, s čím se setkává, se svěžím přístupem nezatíženého pozorovatele a s nezbytnou dávkou sarkasmu i ironie.
Příští týden se z produkce BB/art můžeme těšit na komiks "DMZ 5: Skrytá válka". "Jeruzalém" však není jediný komiks, který vyšel ke včerejšímu dni. Nakladatelství Hachette Fascicoli pokračuje ve vydávání "Ultimátního komiksového kompletu" a tentokrát se v jeho osidlech zachytil "Wolverine". Tady základní anotace:
Ze stránek komiksu Uncanny X-Men přichází Wolverinovo první sólové vystoupení! Zachycuje jeho cestu do Japonska, kde chce najít svou lásku, Mariko. Ale tam se Wolverine dozvídá, že si Mariko vzala jiného, aby splatila dluh svého otce. Rozzuřený zradou, bojuje Wolverine s tajemnou organizací jménem Ruka ... a získává nového spojence. Stejně bojem posedlou a stejně divokou válečnici Jukio.
obrázek k novince Crew 34 už je venku!
Jak jsem říkal na začátku, nejvíce novinek má Crew, tak to pojďme potvrdit. Na stánky se dostalo 34. číslo magazínu Crew:
Poslední Crew staré epochy dopadla na knihkupecké (a novinové) pulty. Doufáme, že to bude důstojné rozloučení. Hlavní prostor zabírá legendární irský bijec Sláine, tentokrát v dokonalé počítačové kresbě Clinta Langleyho (který se brzy vrátí v knize Poklady Británie). Vedle toho se v Crwi objeví i zavedený Soudce Dredd, který je smrtící i když sedí na toaletě, muž zamilovaný do svého auta, šílenec hledající neviditelné kresby Salvadora Dalího, nebezpečný plyšový medvídek, zombie s vášní pro květák a další úžasné záležitosti!
Komiksový magazín Crew č. 34 můžete zakoupit na stránkách Seqoy.
Pokud to ne všichni vědí, tak tou novou epochou ve vydávání magazínu Crew má být skutečnost, že na místo různých příběhů bude každý magazín obsahovat jeden díl série "Rex Mundi" a jeden díl série "Scalped" plus samozřejmě různé články, apod. Magazín se tedy více zaměří na série než na jednotlivé kratší komiksy. Osobně jsem na úspěch zvědavý. Vy si zatím můžete užít poslední Crew ve starém vydání. Ani to ale není všechno. Do rukou předplatitelů i ostatních zákazníků by se měl co nevidět dostat "Ultimate Spider-Man a spol. 8", která opět obsahuje čtyři sešity dvou různých komiksových sérií. Zde bližší informace:
obrázek k novince Ultimate Spider-Man a spol. 8
Ultimate Spider-Man: Dvojitá porce (1. a 2. díl)
Spider-Man už pochopil, že být superhrdinou není žádná legrace. Problémy se na něj řítí ze všech stran. Jeho tajná totožnost se patrně co nevidět provalí... a do toho se v tajné vládní nemocnici probouzí doktor Otto Octavius, kterému jeho ošetřovatelé říkají doktor Octopus, doktor Chobotnice. Tahle přezdívka brzo vstoupí do dějin... a spousta lidí do márnice.

Ultimate X-Men: Návrat do Projektu X (2. a 3. díl)

Tajná armádní jednotka nechce přijít o své hračky. A je pro jejich návrat schopná udělat cokoliv. Třeba přepadnout školu profesora Xaviera. X-Meni před nedávnem porazili Magneta, takže by se zdálo, že nějaký vojenský oddíl pro ně bude hračka... jenže člověk nesmí nikdy podceňovat nepřítele. Zvláště, když v jeho řadách bojuje i brutální Sabretooth a schopnosti kradoucí Rogue.
Komiks "Ultimate Spider-Man a spol. 8" můžete zakoupit na stránkách Seqoy.
Domů
Pokud se někdo z vás chystá v době od 10. do 12. května do Brna, anebo tam rovnou bydlí, tak v tomto termínu se koná Animefest zaměřený na japonskou mangu a anime. Na tomto festivalu bude Crew prezentovat svou vlastní mangu a také jednu novou sérii, jejíž odtajnění se uskuteční právě na Animefestu. A to už je pro dnešek vážně vše.

Žádné komentáře:

Okomentovat